Señores de los anillos, los mundos anillados del Sistema Solar. ¿Patricios o plebeyos?

El passat dissabte, els membres de la Societat Astronòmica de Castelló (SAC) van tenir l’honor de rebre al doctor en Física de Partícules per la Universitat de València, Alberto Aparici, qui actualment exerceix com a coordinador de divulgació a l’Institut de Física Corpuscular (IFIC). Aquesta inoblidable xerrada portava per títol «Señores de los anillos, los mundos anillados del Sistema Solar. ¿Patricios o plebeyos?».


L’esdeveniment va ser organitzat amb una gran dedicació per una de les nostres sòcies més actives, Aranxa. La xerrada va ser un èxit rotund, amb més de seixanta persones de totes les edats interessades en l’astronomia que es van congregar per explorar els misteris dels mons anellats que envolten el nostre sistema solar.


Abans de la xerrada, es va dur a terme una observació solar, gràcies a l’esforç dels socis de la SAC Carles, Eduardo, Rodrigo, que van portar els seus telescopis, així com els de la pròpia societat comandats per Sara i Santi: un C8 amb filtre visual i un Lunt amb H-Alfa. El públic present va poder gaudir d’una visió espectacular del Sol, observant les seves taques i prominències en detall.

La nostra sòcia Sara va poder captar un preciós halo solar.


Alberto Aparici va demostrar un interès sincer en continuar col·laborant amb la SAC i oferint futures xerrades a Castelló. A més a més, va oferir la possibilitat de posar-nos en contacte amb altres experts per a futures xerrades, obrint un món de possibilitats per als amants de l’Astronomia i l’Astrofísica a la nostra província.


A més de la xerrada i l’observació solar, es va presentar una exposició de fotografies astronòmiques captades per socis de la SAC. Aquest esdeveniment va enriquir encara més l’experiència viscuda per els assistents a l’acte.

La Societat Astronòmica de Castelló està encantada de continuar amb aquesta sèrie d’esdeveniments enriquidors i espera ansiosa les properes oportunitats per explorar i divulgar el meravellós món de l’Astronomia i l’Astrofísica. Els nostres socis i el públic interessat estan convidats a unir-se a nosaltres en aquest apassionant viatge a través del cosmos.